Tel je zegeningen ‘Goede berichten’

Goed nieuws

Zelden wordt je blij van het nieuws, zeker niet van het wereldnieuws. Maar de eerste zegen werd ons wel degelijk gebracht door het nieuws. Of beter gezegd het weerbericht. Weliswaar is het ‘Code Oranje’ voor Nederland met het bijbehorende hitteprotocol. Zo is de Nijmaagse Vierdaagse voor vandaag opgeschort. Maar de weerkaart leerde dat wij ons op dat tijdstip bevonden in het koelste deel van Nederland. Het oranje gebied op de kaart.

Bron: Weerplaza 19 juli 2022

Wie mij een beetje kent weet dat ik mij liever in de schaduw dan in de zon begeef. Dat Scandinavië en Alaska mij meer trekken dan Sardinië en de Algarve. De tropische temperaturen zijn wat mij betreft ook teveel van het goede. Daarbij heb ik ook de indruk dat mensen ‘los’ kunnen gaan op warme dagen. Ondoordacht een duik in het water of op een verdwaalde spitssnuitdolfijn. Of de koelte verliezen en oververhit reageren bijvoorbeeld.

Romeinen 12:15 ‘Wees blij met wie zich verblijdt, heb verdriet met wie verdriet heeft.’

Maar dan die badgasten die aan het strand bij Zandvoort een spitssnuitdolfijn terug naar zee duwden. De strandgangers zochten vermaak en verkoeling. Ook al zag het er even knullig en onhandig uit: zij aan zij en schouder aan schouder slaagden zij erin een stranding te voorkomen, het dier naar dieper water te brengen. En ze feliciteerden elkaar. Een golf van saamhorigheid, trots en blijdschap aan de kust. Zij hebben een leven gered. Waar zij vast iets op gedronken zullen hebben. En met recht! Wie één leven redt, redt de hele wereld, leert een Joods gezegde. Hierbij een goed nieuwsbericht. Een zegen.

Als een boom aan het water

Jeremia 17:8 ‘Hij is als een boom geplant aan water, zijn wortels reiken tot in de rivier.Hij merkt de komst van de hitte niet op, zijn bladeren blijven altijd groen. Tijden van droogte deren hem niet, steeds weer draagt hij vrucht.’

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneren